Perfil biogràfic

Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és professora agregada del Departament d’Arts visuals i disseny d’aquesta Universitat.

Com a artista ha exposat en diferents galeries (Senda Espai 292, ADN, T4, Galeria Benito Esteban i Exposicions Sis) i institucions, com són Alcalà 31, Can Palauet, Centre Cultural la Mercè, Bòlit Centre d’Art Contemporani, Arts Santa Mònica, Fundació Felícia Fuster, Centre d’estudis catalans (París), París, Museu de la Mediterrània, Casa de la Paraula, Sala Muncunill, entre altres.

En el terreny de la recerca, ha gaudit d’una beca predoctoral del MEC (del 2002 al 2005) i ha realitzat estades a l’ENSBA de París, a la Universitat de Rennes 2 Haute Bretagne, a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Lisboa i a Ar.Co, també a Lisboa. Així mateix, ha estat membre dels grups de recerca Prospeccions Binàries, ODAS i des del 2017 IMARTE. També ha treballat en diversos projectes I+D. Actualment és investigadora dels projectes Materia impresa/laboratorio en red i Cuerpos conectados. Els resultats de la recerca han estat presentats en congressos i ha publicat articles i obra gràfica en revistes especialitzades com ara :Estúdio, Observar; Arte, individuo y sociedad, AUSART, BR::AC, Aurora, Croma i El Procés. També ha publicat diferents capítols de llibres, els més rellevants són: INTRA. La práctica artística como modelo de experiencia: nuevas formas y prototipos en los procesos de investigación (2019), Ni temps ni geografia (2018) i Topografías invisibles (2015).

En l’àmbit de la gestió cultural ha estat coordinadora d’activitats de la Fundació Guasch Coranty del 2005 al 2010, on ha organitzat beques, premis i exposicions (en el Tecla Sala i en el Centre d’Art Santa Mònica) per difondre l’art emergent.

Del 2013 al 2018 ha estat editora de la revista cultural El Procés.

També ha estat membre de la junta de la Plataforma assambleària d’artistes de Catalunya (PAAC) com a vocal de la comissió d’educació i recerca i com a vicepresidenta.

 

 

Copyright Marta Negre i Busó                                                                                              marta@martanegre.net